Everest challange | Bianca Antman - MommysFitForFight
Antman Bianca

Bianca Antman – MommysFitForFight

Annons

Everest challange

I fredags natt runt typ 00-01 nån gång blev jag övertalad att köra Everest challange. På lördag 15:20 (ish vi var lite sena) gick startskottet haha. Tack bästa Mattias för att du är lika galen som jag och drar med mig på galenskaper haha.

Så här beskriver Everest Challange själva sitt lopp:

“Everest Challenge är ett 8848m långt hinderbanelopp som efterliknar förhållandena på Mount Everest.

Loppet är lika långt som Mount Everest är högt med totalt 600 fallhöjdsmeter.

Spring genom snöstormar, simulerade glaciärsprickor och andas tunn luft som är några av utmaningarna på världens högsta berg. Mer autentiskt än så blir det inte, det är du emot berget.”

Nästa gång kanske lite tid att iaf fixa rätt utrustning hade varit bra men som tur var hade Mattias både hjälm och skidglasögon. Däremot hade jag velat ha skor med lite bättre fäste och lite tjockare byxor.

Första delen av loppen var i princip att klättra upp och ner på skogs/snö/is täckta berg och där halkade jag omkring som på ett bananskal med mina hel platta gympa skor. Har tappat räkningen på hur många gånger jag ramlade på rumpan under loppets gång. Vid ett tillfälle skulle man åka kana ner på rumpan i ett högt jävla stup och då kändes det som om jag skrapade upp hela min stelfrusna rumpa. Efter några meter kom jag på att man kunde åka på fötterna istället och hittade ett rep att hålla tag i för att inte åka störtlopp in i ett träd eller nått.

Därefter var det en hel del terräng löpning, vilket blev gång för vår del, i skog och skidbackar. Marken var skit hal och oförutsägbar, ena metern kom det ett träsk, nästa var det isbana och tredje m skulle man klättra upp för ett mossigt berg.

Mitt i banan skulle man putta ett jävla traktor däck upp och ner för en lång backe. Marken var jätte ojämn så däckjäveln ramlade från sida till sida och man fick hela tiden parera så att man inte skulle tappa de. Det gjorde jag såklart några ggr iaf, varav en gång rakt på mina tår. Då svor jag lite grann kan jag säga!

Jävligt kul var det men det blev lite långdraget där i slutet när mörkret började falla. I och med att vi gick de mesta av banan så tog allt sån jävla tid. 3 timmar och fyra minuter tog de för oss och då fick vi inte ens springa den sista vändan i skogen pga det var för mörkt.

Kallt, blött, halt men jävligt roligt får samanfatta det hela!IMG_5998IMG_5999IMG_6001IMG_5997IMG_6002IMG_6003IMG_6004Väldigt nöjd med minen som jag tydligen gjorde på alla! bilder…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Antman Bianca

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats